"Zo wordt je ook aantrekkelijker als werkgever"

Vitaliteit is voor Robeco een strategische kwestie. Vermogensbeheer is veeleisend werk, dat vraagt om medewerkers die lichamelijk en geestelijk fit zijn én blijven. “Uitnodigen tot bewegen hoort bij onze totaalaanpak,” zegt Monique Donga, directeur Group HR & IC bij Robeco. “Daarin willen we vooroplopen. fit20 is daar een onderdeel van.”


Bij Robeco zijn er van de 800 collega’s dagelijks 400 tot 500 op kantoor. De 150 deelnemers die wekelijks een fit20 sessie doen, zijn goed zichtbaar en hoorbaar. Dat maakt de tongen los. Zo heb je meteen 150 ambassadeurs.”

Grip op eigen vitaliteit

Monique Donga benadrukt dat fit20 één van de onderdelen is binnen een totaalaanpak. “Zo hebben we een vrijwillige vitality check. Als daar zaken uitkomen die aandacht behoeven, bijvoorbeeld overgewicht, kunnen we meteen oplossingen faciliteren. Of neem ons programma Flow: dat geeft inzicht in je persoonlijke energiehuishouding. Die is voor iedereen anders en dat heeft gevolgen voor je dagritme en voor hoeveel en wanneer je beweegt. Dat interacteert dan weer met deelname aan fit20. Het draait niet om status of competitie. Het gaat erom dat je grip krijgt op je eigen vitaliteit. Als je daar met succes zelf meer verantwoordelijkheid voor kunt nemen, verhoogt dat je gevoel van autonomie. Daar worden mensen gelukkiger, gezonder en productiever van.”

Business case

Een totaalaanpak van vitaliteit zoals bij Robeco begint met draagvlak in de organisatie. “Het gaat uiteindelijk om de business. Zowel in werk als privé hebben mensen het druk. Investeren in vitaliteit levert voor de organisatie en de medewerker betere prestaties op, verlaagt eventuele uitval en verkort het herstel. Daarmee word je ook aantrekkelijker als werkgever. Medewerkers worden er blij van en daar word je als werkgever dan weer blij van. Dat is het fundament voor de business case. Maar je moet ook echt draagvlak creëren bij je collega-beslissers en andere stakeholders voor de concrete onderdelen van het programma,” besluit Monique Donga. “Voor fit20 bleek dat niet ingewikkeld. Ik raakte overtuigd nadat ik zelf een sessie had gedaan. Daarna zijn we erheen gegaan met de algemeen directeur, de voorzitter van de ondernemingsraad, een senior manager die ervaren wordt als kritisch, degene die verantwoordelijk was voor het nieuwe pand en mijn eigen assistente, die lesgeeft op een sportschool. Iedereen heeft het zelf uitgeprobeerd. Ze waren niet alleen allemaal om, maar ze doen ook nog steeds mee.”

Ook interesse? Vul hieronder uw gegevens in of bel direct met (085) 27 33 129.