fit20 bij Siemens

Bij Siemens staat duurzame inzetbaarheid hoog in het vaandel. De nadruk ligt op preventie. “Wij stimuleren onze mensen in alle opzichten fit te blijven voor de job. Werken aan je conditie, zoals trainen bij fit20, helpt daarbij.” Een gesprek met Remi Smeets, directeur Human Resources, en Head of Environment, Health & Safety, Stephen van Bree.

Zorg dat je fit bent voor je werk

Siemens stelt de medewerker en diens persoonlijke ontwikkeling centraal in het HR-beleid. “Wij werkten al aan duurzame inzetbaarheid toen die term nog uitgevonden moest worden.

Mede daardoor ligt het ziekteverzuim bij ons al heel lang erg laag, op zo’n 2,3%. Maar ziekteverzuim is maar één van de indicatoren van inzetbaarheid”, vertelt HR-directeur Siemens Nederland Remi Smeets. “Duurzame inzetbaarheid wil zeggen dat je fit blijft voor je huidige job en voor de toekomst. Niet alleen intern maar eventueel ook buiten het bedrijf. Wij helpen en stimuleren medewerkers daarbij. Zo investeren we systematisch in opleidingen en besteden we op allerlei manieren aandacht aan gezondheid.

Stropdas los, mouwen opstropen en 20 minuutjes intensief aan de slag.

Dat moet ook, want het belang van duurzame inzetbaarheid neemt alleen maar toe. We werken langer door. Wie 47 is, zit pas op de helft van zijn loopbaan. Daarbij gaan ontwikkelingen in de technologie en in onze markten veel sneller dan vroeger.

Bijblijven, meebewegen en het liefst een stukje vooroplopen is daarom het devies. Daarbij leggen we tegenwoordig meer nadruk op de persoonlijke verantwoordelijkheid van de medewerker. Zorg dat je in alle opzichten fit bent voor je werk, óók als dat werk en het bedrijf veranderen. Dan investeer je in eigen kracht en je eigen toekomst.

Afspraak? Vul hieronder uw gegevens in of bel direct met (085) 27 33 129.